U trendu

Nakon Vranja, „Spilit“ pobegao i iz Sombora?

SOMBOR – Nakon što je u Vranju usled zatvaranja fabrike nameštaja „Spilit“ bez posla ostalo oko 400 radnika, ista sudbina je zadesila njihove kolege u Somboru, piše novosadski „Dnevnik“.

Oko 40 radnika, koji su od nedavno radili u zakupljenim halama nekadašnje somborske fabrike „Zastava specijalni automobili“, ostalo je bez posla po istom scenariju kao u Vranju.

Prema pisanju „Dnevnika“, firma koja, prema podacima sa kompanijskog sajta, radi u sklopu tamošnje „Nefa groupe“, i u Somboru je bez ikakvog dodatnog obrazloženja samo obavestila zaposlene da nema više potrebe za njihovim angažovanjem, pa se tako od pre nekoliko dana niko u zakupljenim halama ne pojavljuje, niti se direktor ovog pogona Marijan Bogdanovic javlja na mobilni telefon.

Prema recima pojedinih radnika, koji su dobijali ugovore o radu orocene na po svega jedan mesec, poslodavac je i njima ostao dužan jednu zaradu, ali pošto su u meduvremenu i zvanicno ođavljeni, glavna briga im je da pronađu novi posao, bez velike nade da ce do, ionako mizerne, jednomesecne zarade u somborskom „Spilitu“ ikada doći, prenosi B92.

Kako piše „Dnevnik“, s obzirom da se radilo o pogonu za sklapanje gotovih panela nameštaja koji su stizali upravo iz Vranja, prilikom čega je korišćen samo osnovni ručni alat, gašenje somborskog pogona nije privuklo veću pažnju.

Pogon „Spilita” u Somboru je otvoren nedavno, tačnije 18. marta ove godine, a kako piše novosadski list, i tako kratkotrajan boravak ove firme u Somboru obeležen je velikom fluktuacijom radne snage, koja je bez izuzetka sklapala jednomesečne ugovore o radu.

(Tanjug)

Napišite komentar