najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dnevno 50.000 otkaza rezervacija u Grčkoj

Grčki mediji jutros kao “dramatične” opisuju posledice po privredu zatvaranja banaka i ograničenja raspolaganja novcem, uvedenog u ponedeljak da bi se zaustavilo masovno povlačenje uloga u strahu od bankrota države.

Udruženje turističkih preduzeća Grčke je saopštilo da njegovim članicama od ponedeljka dnevno stiže 50.000 otkaza rezervacija dnevno.

Pošto su to rezervacije “u poslednji čas” koje čine 20 odsto ukupnih tokom godine, to je veliki udarac za turizam u Grčkoj, prenosi atinski Radio SKAI.

Udruženje izvoznika Grčke je procenilo da je gubitak njegovih članica 80 miliona evra nedeljno, da će ove i iduće nedelje izvoz opasti za sedam odsto, a uvoz za 28 procenata.

Od jutros su penzioneri ponovo u dugačkim redovima pred 1.000 ekspozitura banaka gde na šalterima mogu uzeti do 120 evra od svojih penzija koje nisu uredno isplaćene za jun.

Banke uporedo penzionerima izdaju kartice da bi mogli da dozvoljeni iznos uzmu iz bankomata, ali ima žalbi na birokratsku proceduru prikupljanja i kontrole dokumenata potrebnih za to.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike