najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Do kraja godine javni poziv za profesionalni menadžment u RTB Boru

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je plan da se do kraja godine objavi javni poziv za angažovanje profesionalnog menadžementa u kompaniji RTB Bor.

To ministarstvo je, povodom zahteva Sindikata pravosudja Srbije za smenu direktora RTB Bora Blagoja Spaskovskog, podsetilo da je Privredni sud u Zaječaru usvojio  6. i 7 . jula 2016. godine  unapred pripremljeni plan reorganizacije za RTB Bor Grupa.

“Ovaj plan, pored načina izmirivanja obaveza izmedju preduzeća i poverioca, rokova otplate,  izmene rokova dospeća kredita i kamatnih stopa, otpis dugova i zateznih kamata, konverziju potraživanja u kapital države, racionalizaciju broja zaposlenih, predvidja i uvodjenje profesionalnog poslovodstva”, navodi se u saopštenju.

Sindikat pravosudja Srbije pozvao je danas Vladu Srbije da smeni generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog zbog medijskog nastupa u kome je kako se navodi, optužio sudiju Jasminu Isakov da nezakonitim odlukama nanosi štetu i ruši ugled tog preduzeća.

Sindikat je u saopštenju ocenio da je generalni direktor RTB Bor “obmanuo javnost” kada je u emisiji Televizije Bor “pokušao da prebaci odgovornost za svoje nezakonito poslovanje na sudiju Jasminu Isakov”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike