U trendu

Do ponedeljak rok estradi da plati porez

BEOGRAD – Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za avgust, a prvi na listi koji su dužni da do ponedeljka dostave ugovore o prihodima su – estradni menadžeri.

Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu, poručuju iz Poreske uprave.

Obzirom da je 5. avgust nedelja, poreznici navode kao krajnji rok ponedeljak, 6. avgusta.

Svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni su takođe, najkasnije do ponedeljka, da dostave izveštaj Poreskoj upravi u svom sedištu.

Do 10. avgusta, kažu nadležni, određen je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Rok do 15. avgusta naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti.

Za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec, rok je polovina avgusta, odnosno 15. u mesecu.

Obveznici doprinosa su sveštenici i verski službenici, domaći državljani zaposleni u inostranstvu i inostrani penzioneri, za koje se plaća mesečna akontacija doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u roku od 15 dana po isteku meseca, a na osnovu rešenja Poreske uprave.

Do istog datuma moraju se izmiriti obaveze plaćanja doprinosa za samostalne umetnike za treći kvartal 2018. godine koji plaćaju tromesečnu akontaciju doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, a isto važi i za poljoprivrednike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar