najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dobri rezultati Epla u prethodnom tromesečju

Zarada kompanije Epl povećana je u prethodnom tromesečju 12 odsto, na 8,7 milijardi dolara, usled povećane tražnje za njenim telefonom “ajfon” i rasta prodaje “ajpeda”.

Prihod Epla povećan je sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, na 45,4 milijarde dolara, a juče objavljeni rezultati za period od 1. aprila do 30. juna premašili su predvidjanja analitičara.

Epl je predvideo da će prihod kompanije u aktuelnom tromesečju, od 1. jula do 30. septembra, iznositi izmedju 49 i 52 milijarde dolara, što je bolje od prošlogodišnjeg rezultata u tom periodu, kada se u prodaji pojavio popularan model “ajfon 7”.

Optimistična prognoza verovatno će ublažiti zabrinutost da bi problemi u proizvodnji mogli da odlože izlazak sledeće generacije “ajfona”, koju Epl obično pušta u prodaju krajem septembra.

Analitičari su očekivali da će Epl smanjiti projekciju prihoda za aktuelno tromesečje na manje od 45 milijardi dolara u slučaju da se na sledeći “ajfon” čeka do oktobra ili duže.

Uz veći i bolji ekran, očekuje se da nova verzija “ajfona” ima i mogućnost bežičnog punjenja i da koristi tehnologiju prepoznavanja lica za otključavanje uredjaja.

Posle gotovo četvorogodišnjeg pada prodaje “ajpeda”, Epl je u prethodnom tromesečju prodao 11,4 miliona tih uredjaja, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike