U trendu

Dojče banka na mukama s Trampom kao klijentom

NJUJORK – Zvaničnike Dojče banke je toliko zabrinula mogućnost da predsednik Donald Tramp možda neće izvršavati finansijske obaveze po kreditima, koje su mu odobrili pre nego što je postao šef države, da su razmatrali produženje datuma otplate, piše danas „Blumberg NJuz“.

„Tramp Organizacija“ ima oko 340 miliona dolara neizmirenih zajmova koji bi trebalo da budu otplaćeni do 2023. i 2024. godine, što znači potencijalno u drugom predsedničkom mandatu ako pobedi na izborima 2020., navodi njujorška agencija.

Rukovodioce nemačke banke je, kako se dodaje, zabrinulo kako će u javnosti biti percipirana njihova nastojanja da naplate potraživanja od aktuelnog predsednika, tako da su razmatrali da produže rok dospeća duga do 2025. godine.

Na kraju, banka je očigledno odustala od te ideje iz nepoznatih razloga, i umesto toga odlučila da ne ulazi u bilo kakve dodatne poslove sa Trampom, tvrdi „Blumberg“.

Predsednikov sin, Erik Tramp, nazvao je ovu priču „potpunom besmislicom“.

„Mi smo jedna od najmanje zaduženih kompanija za nekretnine u zemlji. Praktično sva naša imovina je neopterećena, a nekoliko nekretnina koje su pod hipotekom mali su deo naspram ukupne vrednosti imovine“, napisao je Erik Tramp u imejlu upućenom „Blumbergu“ .

Televizijska mreža CNBC je, prenoseći ovu informaciju, navela da su iz Dojče banke odbili njihov zahtev za izjavom, dodajući da predsednik Tramp već dugo posluje sa tim nemačkim zajmodavcem.

„Ranije ovog meseca su se pojavili medijski napisi da je predsednik zatražio 2016. godine od nemačke banke zajam za golf teren u Škotskoj. ‘Njujork tajms’ je objavio da je banka odbila Trampa, ponovo zbog zabrinutosti da će možda morati da pleni imovinu od aktuelnog predsednika“, prenosi CNBC.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike