najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Domaće firme nisu nosioci posla na Koridoru 11

Domaće firme nisu nosioci posla na deonici auto-puta Ljig–Preljina na Koridoru 11, a investitor i glavni izvodjač posla treba da saopšte zbog čega radovi kasne, izjavio je potpredsednik Gradjevinske komore Srbije Goran Rodić.

„Glavni izvodjač treba da polaže račune investitoru zbog čega radovi kasne“, rekao je on agenciji Beta.

Rodić je kazao i da je pitanje da li je bilo nadzora koji vodi taj posao, da li se radilo po projektu, ali i da li su podizvodjači plaćeni na vreme.

„Mora da postoji nadzor koji je dužan da obavesti i reaguje na to kako teku radovi“, rekao je Rodić.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da ne želi više ni dan kašnjenja za završetak radova na deonici auto-puta Ljig-Preljina, što se posebno odnosi na domaće kompanije, koje su najodgovornije za probijanje roka.

Mihajlović je za RTS komentarisala probijanje roka za završetak radova, 25. avgust, ističući da niko nema pravo da u finišu usporava radove.

„To je nemoralno. Niko ne radi ništa besplatno, ne smeju da greše i koriste staru opremu, a da novu drže van zemlje. Zbog toga sam ljuta kao ministar“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da do februara nije bilo nadzora, a zbog probijanja roka formirana je komisija koja proverava radove na toj deonici kako bi se videlo gde su problemi i šta radi izvodjač, rekla je Mihajlovićeva i ponovila da je uočen problem manjka radnika na gradilištima.

Glavni izvodjač radova na toj deonici je firma Azvirt iz Azerbejdžana, a ukupna vrednost radova je 308 miliona evra. Deonica Ljig-Preljina dugačka je 40,36 kilometara.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Sve pohvale za ovaj clanak.Sta sve stoji iza kasnjenja?Nema penala i sankcija.Zar u ugovoru ne stoji, sta ce biti ako se kasni i ne zavrsi na vrijeme?Ona je ljuta?Smijesno.Penali trebaju da nadoknade svu stetu prouzrokovanu kasnjenjem ukljucujuci i nadoknadu za placanje putarine ovisno o frekvenciji saobracaja i privrednog znacaja deonice, da ne govorim o kontroli svakog pojedinog koraka gradnje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike