U trendu

Donacija Srbiji od 3,4 miliona evra za reformu korporativnog finansijskog izveštavanja

Ministarstvo finansija Srbije potpisalo je danas sa Svetskom bankom sporazum o donaciji od 3,4 miliona evra za podršku reformi korporativnog finansijskog izveštavanja.

Novac je obezbedila Vlada Švajcarske, a projekat će biti realizovan do kraja 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Svrha projekta je da se kompanije obuče da rade jasne i kvalitetne finansijske izveštaje i time unapredjuju investiciono okruženje u Srbiji.

U okviru projekta biće organizovane obuke računovodja i eksterne revizije u privatnim i državnim preduzećima, a mala i srednja preduzeća će dobijati stručnu pomoć kako da lakše dodju do novca za poslovanje.

„Potpisivanjem Sporazuma o donaciji Srbija dokazuje svoju posvećenost unapredjenju poslovne i investicione klime, kao i pristupanju Evropskoj uniji u što je moguće kraćem roku“, ističe se u saopštenju.

Sporazum o donaciji potpisali su ministar finansija Srbije Dušan Vujović i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, u prisustvu ambasadora Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruha i direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonija Verheijena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.