U trendu

Drugi aranžman sa MMF magistarski rad Vlade

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da je drugi aranžman Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) magistarski rad vlade, a da će povećanje plata i penzija biti nagrada za sve ljude koji su prošli kroz mere finansijske konsolidacije.

„Prva godina konsolidacije, koja je uvek i najteža, uspešno je sprovedena. Posle korekcije plata i penzija koju treba da dogovorimo sa MMF u novembru, 1,1 milion građana će imati veća primanja nego prošlog oktobra, dok će preostali dobiti nominalno blago, ali značajno povećanje“, kazao je Vujović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, odluka da se od MMF-a traži povećanje plata i penzija već je doneta, a sada se realizuje odluka da se pronađe fiskalni prostor za sprovođenje tog povećanja.

Vujović je dodao da je svestan da zaposleni u pojedinim sektorima, poput obrazovanja, nisu bili u ravnopravnom položaju kada je reč o povećanju plata, ali je i izrazio nadu da će „oni koji su najlošije prošli u prethodnim povećanjima, sada proći bolje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar