najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Država će platiti povezivanje radnog staža

Ministar finanasija Srbije Željko Sertić izjavio je danas da će svim radnicima čija su preduzeća u procesu privatizacije ili će tek otići u stečaj, država platiti povezivanje radnog staža i da je za tu namenu u budžetu obezbeđno oko četiri milijarde dinra.

“Pare već postoje u budžetu, neće biti dodatnih izdvajanja, a prema našim procenama u pitanju je oko 7.000 radnika”, rekao je Sertić za televiziju “Pink”.

On je rekao da većini radnika nije uplaćeno po godinu ili dve doprinosa za penziju i da će vlada sada omogućiti tim radnicima da ostvare svoja prava tako što će im povezati radni staž.

Govoreći o Železari, Sertić je nagalsio da je zadovoljan radom novog menažmenta, ali da je to za vladu samo prelazno rešenje do konačne privatizacije.

On je naveo da je formirana radna grupa koja se bavi privatizacijom Železare kojoj se obratilo nekoliko zainteresovanih kompanija, među kojijma je i jedna kineska.

Sertić je najavio i da bi 16. i 17. jula trebalo da se održi stručni sasatanak predstavnika Mađarske, Srbije i Kine na kome će definitivno dogovoriti o modelu realizacije projekta modernizacije pruge između Beograda i Budimpešte.

“Nevezano od dogovora sa Kinezima i Mađarima, deo pruge će se raditi uz pomoć ruskog kredita”, kazao je Sertić navodeći da je “obezbeđeno sređivanje pruge od Novog Sada do Pazove”, i da će realizacija tog posla početi do kraja godine.

(Beta)

1 komentar
  1. Stojadin

    Ne država, već radnici, koji od svog poreza na doprinose i finansiraju sadašnje penzionere, jer PIO nema nikakvih rezervi kojima bi to činio, kao u normalnim zemljama, pa su kod nas enormni porezi na dobrinos, kako bi država mogla da isplaćuje penzije.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike