U trendu

Đukanović najavio bolne strukturne reforme u 2016. godini

Crnogorski premijer Milo Djukanović najavio je „bolne strukturne reforme“ u 2016. godini, na kojima će Vlada Crne Gore početi da radi već u januaru.

Crnogorski premijer najavio je da će Vlada tokom narednog meseca održati završnu raspravu i do detalja koncipirati program strukturnih reformi u svim oblastima, prenose danas podgorički mediji.

„Nema više vremena za čekanje na bolne strukturne reforme, i to je prioritet Vlade“, rekao je Djukanović.

On je objasnio da će Crna Gora bez takvih reformi „i dalje imati ozbiljne neracionalne rashode u svim sektorima – u obrazovanju, sektoru rada i socijalne politike, i u javnoj administraciji“.

„Sada je poslednji trenutak, tu se mora ozbiljno zaseći sa svim socijalnim tegobama koje će to podrazumevati“, rekao je Djukanović.

On je rekao da su strukturne reforme glavna preokupacija kada je u pitanju očuvanje unapredjenja makroekonomske stabilnosti u Crnoj Gori.

„To obično ne radi Vlada u poslednjoj godini svog mandata, već to obično ostavlja sledećoj Vladi, ali upravo sa tim iskustvom dugog vodjenja vlada pokušao sam da motivišem ovu Vladu da mi to uradimo i ostavimo kao vodič vladi koja će doći nakon izbora naredne godine, da ona ne bi gubila godinu ili dve u sagledavanju problema na tom planu“, objasnio je Djukanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar