najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dužnici u francima postavljaju šatore u blizini Vlade

Gradjani zaduženi u švajcarskim francima postaviće danas šatore u blizini Vlade Srbije i danonoćnim protestima iskazivaće nezadovoljstvo načinom na koji predstavnici vlasti pokušavaju da im pomognu da lakše otplaćuju rate, najavilo je Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva”, organizator protesta.

Šatori če biti postavljeni u parku Hajduk Veljkov venac.

Svakodnevni protesti dužnika u francima počeli su u subotu, 28. decembra.

Učesnici protesta su zatražili da im se obrati premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je naložio formiranje radne grupe koja je trebalo da u roku od 15 dana predloži rešenje za otplatu kredita u francima.

Predlog Ministarstva finansija je da banke odredjenim kategorijama dužnika ponude reprogram duga, pre svega samohranim majkama, onima koji su kredit koristili da kupe prvi stan, osobama sa invaliditetom koji je nastao zbog nesreće ili bolesti.

Neki od uslova za reprogram kredita su da je iznos preostalog duga veći od tržišne vrednosti nekretnine, da je korisnik kredita nezaposlen duže od pola godine ili da mu razlika izmedju plate i iznosa rate nije dovoljna za plaćanje drugih obaveza i egzistenciju porodice.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike