U trendu

EBRD: Podrška od 16,5 mln evra za MSP u Srbiji

BEOGRAD – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je 16,5 miliona evra pomoći za poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i podršku preduzetnicama u Srbiji.

Pomenuti finansijski paket biće realizovan kroz kreditnu ponudu Banke Inteza (Banca Intesa), navodi se u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu.

Ukupno 15 miliona evra biće plasirano kroz kreditiranje malih i srednjih preduzeća za investicije vezane za implementaciju EU standarda, a obezbeđena je i podrška u vidu od 1,5 miliona evra za preduzetnice.

Regionalni direktor EBRD za Zapadni Balkan Suzana Hargitai je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka pružanja dodatne finansijske podrške MSP i preduzetnicima u Srbiji.

„Ova podrška dolazi u vidu sveobuhvatnog paketa koji podrazumeva finansiranje, podsticaje i savetovanje kako bi se maksimizirao pozitivan uticaj na mala preduzeća u Srbiji i ojačao njihov potencijal za rast“, istakla je Hargitai.

Predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić je istakla da MSP i žensko preduzetništvo imaju izuzetan potencijal da podstaknu održiv ekonomski rast i povećanje zapošljavanja u našoj zemlji, zbog čega Banka Inteza u svom poslovanju poseban akcenat stavlja upravo na ove segmente privrede.

Pored kredita, MSP će ostvariti dodatne pogodnosti u vidu investicionih podsticaja Evropske unije u visini od 15 odsto od iznosa kredita, kao i savetovanja i prenošenja iskustava u vezi sa uvođenjem EU standarda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar