U trendu

EBRD spreman da se uključi razvoj aerodroma

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) danas su u razgovoru sa ministarkom gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Srbije Zoranom Mihajlović istakli da su zadovoljni saradnjom sa Vladom Srbije i da je ta banka sprema da se uključi u planove razvoja beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“.

Delegaciju EBRD predvodila je direktorka za transport Sju Baret, a teme sastanka su bile restrukturiranje železnice i rehabilitacija puteva u Srbiji, potencijalni novi projekti u saradnji sa tom bankom i ocena dosadašnje saradnje.

„Ima puno izazova, trebalo bi da ubrzamo neke projekte, ali smo zadovoljni da saradnju možemo da nastavimo“, rekla je Baret.

Komentarišući proces reforme železnice ona je istakla da je veliki korak učinjen razdvajanjem tog sistema na tri preduzeća i da je EBRD spreman da pomogne oko daljih reformi.

Beret je, kako je saopštilo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izrazila zadovoljstvo napredovanjem Projekta rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, ukupne vrednosti oko 400 miliona evra čiji je EBRD jedan od finansijera.

U okviru tog projekta u planu je da se ove godine završe tenderi za obnovu ukupno 600 kilometara puteva od čega će se 180 kilometara finansirati sredstvima EBRD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar