U trendu

Ekonomska saradnja sve bolja, nadam se novim projektima

BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas s delegacijom Saveta za razvoj trgovine Hongkonga i delegacijom kineskih kompanija o infrastruktirnim projektima koji se realizuju u Srbiji i mogućnostima za nova ulaganja kineskih kompanija u ovoj obasti.

Ona je pozvala kineske privrednike da zajedno sa Srbijom rade i na novim projektima.

Mihajlović je nakon sastanka novinarima rekla da je pored tradicionalno dobre bilateralne, prijateljske saradnje i ekonomska saradnja poslednjih godina sve bolja i bolja, kako po statističkim pokazateljima, tako i onim što građani mogu da vide.

Mihajlovićeva je podsetila da se u saradnji sa NR Kinom rade brojni infrastrukturni projekti, odnosno grade mostovi, autoputevi, ulaže u železnički transport…

Ukupna vrednost projekata koje Srbija realizuje sa Kinom iznosi blizu sedam milijardi evra, a vrednost potencijalnih projekata, uključujući i projekat metroa, preko osam miijardi evra.

Srbija se ubrzano razvija, i ekonomska situacija u zemlji je dobra i stabilna, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su na današnjem sastanku bili predstavnici najboljih kompanija iz Kine i da je pozvala kineske privrednike da zajedno rade i na budućim projektima.

„Kineski privrednici su pohvalili uslove poslovanja u našoj zemlji i istakli da su oni sve bolji i bolji“ rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da se nada da će u narednom periodu biti novih investicija u oblasti infrastrukture.

Ukupna vredost projekata sa Kinom u oblasti saobraćajne infrastrukture iznosi više od 7, 5 milijardi evra, a od toga su oko 1, 5 milijardi evra projekti u realizaciji uglavnom na Koridioru 11 i brzoj pruzi Beograd-Budimpešta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.