Eksplozija u indijskoj fabrici petardi, 23 mrtvih

NJU DELHI – U eksploziji u fabrici petradi i vatrometa na severu Indije u sredu poginule su 23 osobe, a još 14 je ranjeno, saopštila je policija.

Do eksplozije, koja se dogodila u Gurdaspuru u severnoj državi Pandžab, došlo je u zgradi koja je korišćena za proizvodnju petardi u naseljenom delu grada, javlja CNN.

Eksplozija je bila toliko žestoka da je dovela do urušavanja zgrade fabrike, rekao je glavni inspektor Surinderpal Sing Parmar.

„Pokušavamo da otkrijemo uzrok. Policija, vatrogasci i osoblje za vandredne situacije nalaze se na licu mesta i traže još tela u ruševinama“, rekao je Parmar u sredu.

On je dodao da je eksplozija bila toliko jaka da je razbila prozore i srušila neke zidove obližnjih zgrada. Nekoliko pešaka koji su se našli u blizini fabrike u trenutku eksplozije takođe je povređeno, rekao je Parmar.

Vatrometri i petarde su vrlo popularni u Indiji tokom festivala i proslava, posebno oko najvećeg hinduističkog festivala u Divaliju koji pada krajem oktobra ove godine, prenosi CNN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.