U trendu

Emisiona tehnika domacin skupa radiodifuznih organizacija

BEOGRAD – Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze organizovalo je danas na Avali 18. „MBT konferenciju“, sastanak regionalnih radiodifuznih organizacija i proizvođača emisione opreme.

U kompleksu Avalskog tornja tradicionalno je održana konferencija koja je okupila renomirane stručnjake iz oblasti emitovanja TV i radio programa, a učesnici su zaključili da, bez obzira na nove platforme sa kojih se emituju tv i radio emisije, predajnici sistema Emisione tehnike i veze u Srbiji i dalje ostaju najpouzdaniji, a sa nabavkom i instalacijom opreme nove generacije i energetski najefikasniji, navedeno je u saopštenju.

Skupu su prisustvovali gosti iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske ali i članovi međunarodnih organizacija Broadcast Network Europe i Media Broadcast iz Nemačke.

„Tehnološka revolucija kao i aktuelna dešavanja na tržištu energenata imaju izuzetno veliki uticaj na naše poslovanje. Naši gosti iz regiona i Evrope danas će govoriti o energetskoj efikasnosti, novim tehnologijama, kao i o zaštiti UHF spektra koje su vrlo aktuelne i važne za celokupnu industriju“, rekao je direktor ETV-a Sava Savić,.

Kako je rekao, digitalna transformacija je promenila biznis model u ovoj industriji i zbog toga je važno da emiteri i proizvođači opreme sarađuju na svim nivoima kako bi razmenili svoja iskustva i na taj način zajedničkim snagama unapredili efikasnost i kvalitet servisa.

Glavne teme ovogodišnje konferencije vezane su za povećanje energetske efikasnosti, te primenu novih tehnologija u oblasti emitovanja TV i radio programa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.