U trendu

Energetska situacija u Srbiji potpuno stabilna

Energetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna, jer je proizvodnja električne energije potpuno pouzdana, a snabdevanje gasom je uredno, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je, posle obilaska podzemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru, kazao da se tu trenutno skladišti oko 420 miliona kubnih metara gasa, što, kada je u pitanju gas, obezbedjuje apsolutnu energetsku bezbednost Srbije.

Antić je dodao da je iz tog skladišta prethodnih dana gradjanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno isporučivano izmedju 10 i 12 miliona kubnih metara gasa.

Ministar je rekao da su se kompanije koje se bave distribucijom i prenosom električne energije bolje pripremile ove godine i da je broj kvarova i potrošača bez struje daleko manji nego prethodnih godina.

„U ovom momentu nemamo većih problema, jedini problem je u brdsko-planinskim zaseocima u opštini Knjaževac, ali se nadam da će ekipe (Elektroprivrede Srbije i Elektromreže Srbije) u toku dana i taj problem rešiti“, kazao je Antić novinarima u Banatskom dvoru.

Antić je danas čestitao Božić svim gradjanima koji slave i zahvalio zaposlenima u energetskom sektoru, jer je, danas, njih oko 15.000, na dežurstvu i oko 5.000 u pripravnosti, kako bi se snabdevanje energentima odvijalo uredno i nesmetano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.