U trendu

Epl izdao virtuelnu kreditnu karticu

KUPERTINO – Američki tehnološki gigant, Epl, predstavio je svoju virtuelnu kreditnu karticu, Epl karticu, koja stiže ovog leta i namenjena je korisnicima ajfona (iPhone), čime je kompanija proširila svoju ponudu finansijskih usluga.

Kako je na prezentaciji istakao prvi čovek Epla, Tim Kuk, potrebno je samo da se korisnik prijavi direktno na svoj ajfon i odmah će dobiti upotrebljivu digitalnu verziju kartice, dok će u fizičkom obliku kartica biti izrađena od titanijuma, prenosi portal „BužFeed.News“.

Virtuelna Epl kartica će biti ugrađena u aplikaciju Epl Pej novčanik, i dizajnirana je da dopuni postojeće Epl opcije plaćanja, kao i da potisne druge kreditne kartice koje mogu biti u korisnikovom novčaniku. Zato su osmislili pogodnosti i benefite za korisnike nove kartice.

Naime, svaki put kad kupac izvrši plaćanje Epl karticom preko Epl Pej platforme, dobija povrat novca u visini 2,0 odsto od vrednosti transakcije, što je nagrada koju kompanija naziva „Dejli keš“ (Daily Cash).

Za kupovinu proizvoda direktno od Epla dobijaće povraćaj u gotovini od 3,0 procenta, a oni koji plaćaju fizičkom karticom profitiraće povratom novca od jedan odsto.

Ovo bi kompaniji moglo da poveća prodaju vlastitih proizvoda, budući da klijentima nudi veće benefite na „punu cenu“ svojih proizvoda za plaćanje Epl karticom preko Epl Pej platforme nego da traže diskontne cene negde drugde.

Pored toga, kartica nema nikakvih naknada: nema naknada za docnju, za članarinu ili naknada za međunarodna plaćanja, pri čemu je Kuk, ne konkretizujući, obećao niže kamate od konkurencije.

Nepostojanje naknada za docnju je fenomenalno, a da li će dugoročno biti održivo tek treba da se vidi, konstatuje „BužFeed.News“.

Epl kartica će funkcionisati svuda gde i Epl Pej a prihvataće je i trgovci koji učestvuju u Masterkard globalnoj platnoj mreži, dok će sa bankarske strane iza kartice stati „Goldman Saks“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar