najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

EPS isplaćuje stimulativne naknade radnicima za odlazak u penziju

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da su za zaposlene u Elektroprivredi Srbije (EPS) koji imaju 40 godina staža, ali manje od 65 godina starosti, obezbedjene stimulativne naknade za odlazak u penziju.

On je novinarima nakon potpisivanja Ugovora sa predstavnicima 15 lokalnih samouprava za dodelu 125 miliona dinara za projekte energetske efikasnosti, kazao da se te stimulativne naknade kreću od pet do 27 prosećnih zarada i da će one uglavnom biti isplaćene radnicima u proizvodnji, odnosno monterima i rudarima koji imaju izmedju 57 i 60 godina i koji više ne mogu efikasno da obavljaju posao.

„To je deo reformskog procesa za koji smo dobili saglasnosti Medjunarodno monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke.Stimulacije dajemo radnicima koji su ispunili jedan uslov za odlazak u penziju, jer bi im ona bila umanjena. A to će doneti ogromne uštede EPS-u“, naglasio je Antić.

Prema njegovim rečima do sada se za odlazak iz EPS-a uz stimulativne naknade prijavilo 902 zaposlena i najviše ih je iz Rudarskog basena Kolubara i iz Kostolca i to su uglavnom monteri i rudari.

Antić je dodao i da u EPS-u ima oko 1.700 zaposlenih koji imaju više od 40 godina radnog staža, a manje od 65 godina starosti.

Prema ranijim pisanjima medija,  prosečna bruto plata u EPS-u je 80.000 dinara, a prijavljivanje za dobrovoljan odlazak iz te kompanije traje do kraja septembra.

(Beta)

1 komentar
  1. nenad

    Bolje snizite cenu struje umesto sto tako trosite novac platisa struje i penzionera koji su izdvajali za izgradnju EPS-a

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike