U trendu

EPS traži kazne za napadače na njegove radnike

Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je najoštrije osudila napad na Dejana Ivkovića, radnika EPS Distribucije u Lazarevcu, i zatražila od Vlade Srbije izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima.

Ivković je obavljajući redovni posao u subotu zadobio telesne povrede kada ga je fizički napao Dejan Radovanović.

Napad se dogodio u neposrednoj blizini trafostanice „Crne medje“, odnosno pri pokušaju napadača da udje u trafostanicu dok je Ivković radio na otklanjanju kvara.

„Napadač, koji je pesnicama brutalno udarao Ivkovića, identifikovan je i priveden u policijsku stanicu u Lazarevcu, a povredjeni radnik prebačen je u Urgentni centar, gde su konstatovane telesne povrede“, naveo je EPS.

U tom incidentu oštećen je i službeni automobil EPS Distribucije. Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su izašle na teren, a protiv napadača podneta je krivična prijava zbog napada na službeno lice.

EPS je najavio da će zatražiti i izmene zakona kojima će se precizirati strože kazna za one zaposlene u EPS-u koji zloupotrebljavaju svoj položaj i omogućavaju kradje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.