U trendu

Er Srbija prevezla rekordan broj putnika u oktobru

BEOGRAD – Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ prevezla je u oktobru 240.696 putnika, za 13,37 odsto više u odnosu na 212.314 prevezenih u istom mesecu 2018. godine, što je ujedno i najbolji rezultat za ovaj mesec od pokretanja kompanije.

Popunjenost kapaciteta za prevoz putnika na letovima iz Beograda povećana je za tri procentna poena na 75 odsto, saopštio je srpski avio-prevoznik.

Izuzetno dobri rezultati ostvareni su i u čarter saobraćaju, gde je čarter brend „Aviolet“ prevezao za 30,13 odsto više putnika u odnosu na oktobar prošle godine.

Avioni nacionalne avio-kompanije tokom prošlog meseca leteli su ka čak 45 destinacija iz Beograda i dvanaest iz Niša, u poređenju sa 37 destinacija iz srpske prestonice ka kojima su saobraćali u istom periodu prošle godine.

“Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima i uvereni da će se isti trend nastaviti i u narednom periodu. Nove destinacije, pokrenute u junu kao rezultat pažljivog strateškog planiranja, pokazale su se kao pravi potez koji je generisao značajan rast“, izjavio je generalni direktor „Er Srbije“, Dankan Nejsmit.

On je dodao da ih raduje i to što su ostvarenim rezultatima u velikoj meri doprineli rastu Aerodroma „Nikola Tesla“, koji u trećem kvartalu 2019. iznosi gotovo 10 odsto.

Nacionalni avio-prevoznik je u tekućoj godini, uspostavljanjem direktnih letova ka čak devet novih destinacija iz Beograda i dvanaest iz Niša, zabeležio najsnažniju ekspanziju od kada posluje pod imenom „Er Srbija“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar