U trendu

Erdogan: Tri milijarde evra u distribuciju prirodnog gasa

ANKARA – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u poslednjih 18 godina ta zemlja u projekte distribucije prirodnog gasa uložila oko tri milijarde evra.

„Investicije u toplotnu i geotermalnu energiju sigurno će značajno doprineti snabdevanju naše zemlje energijom“, rekao je Erdogan u obraćanju video-konferencijom na ceremoniji svečanog otvaranja projekta energetike i prirodnih resursa u gradu Manisa.

Naglasio je da je reč o vrlo važnom projektu četiri energetska postrojenja koji će biti vrlo korisni za celu Tursku, prenosi Anadolija.

„Za 18 godina trostruko smo povećali količinu proizvedene električne energije na 96.000 megavata, što je važno za sveukupni napredak Turske“, rekao je Erdogan.

On je dodao da je cilj Turske da bude vodeća zemlja, ne samo u proiizvodnji, već i u tehnologijama obnovljivih izvora energije.

„Pre nego što smo mi došli na vlast, prirodni gas je imalo samo pet velikih gradova, a mi smo to proširili na 81 grad, na sve naše gradove. Do kraja 2020. godine, razvili smo distribucijsku mrežu u dužini od 153 hiljada kilometara“, rekao je Erdogan.

Danas, kako je naveo, oko 68 miliona stanovnika Turske ima mogućnost da koristi prirodni gas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar