U trendu

Erneli iz Turske uskoro otvara fabriku u Leskovcu

LESKOVAC – Turska kompanija Erneli, koja se bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tecnosti za automobilsku industriju, potpisala je memorandum o saradnji sa gradskim vlastima u Leskovcu, gde planira da otvori novi proizvodni pogon i zaposli 338 radnika.

Erneli će na lokaciji Zelena zona izgraditi fabriku na sedam hektara zemlje, a taj investicioni projekta je vredan 16,6 miliona evra, objavio je grad Leskovac.

Memorandum o saradnji potpisali su gradonacelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor kompanije Erenli Leskovac Fikret Ajnibal.

Time je, kako je navedeno, Leskovac korak bliže do otvaranja još jedne strane kompanije sa kojom se pregovori vode od početka godine.

Turska kompanija Erneli se od 1959. godine bavi proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti za automobilsku industriju, a pre mesec dana otvorila je organak u Leskovcu.

Tokom višemesečnih pregovora lokalna samouprava grada Leskovca sve administrativne procedure sprovodi u dogovoru sa Razvojnom agencijom Srbije i Vladom Srbije.

Gradsko veće je prošlog meseca donelo odluku da se parcele za koje je zainteresovan investitor prebace iz svojine Grada u svojinu Republike, a zatim je sačinjen Memorandum o razumevanju i saradnji radi realizacije investicionog projekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.