U trendu

Erste banka organizuje panel diskusije o poboljšanju finansijske pismenosti

Erste banka najavila je da će u četvrtak, 23. marta u Beogradu biti odrÅŸane panel diskusije o poboljÅ¡anju finansijske pismenosti i podizanju svesti o njenom značaju pod nazivom „Money Meetup“.

Događaj u 18 sati u prostorijama ICT haba tradicionalno organizuje Centar za finansijsku edukaciju i osnaÅŸivanje (CEFIN) uz podrÅ¡ku Erste banke, u okiviru obeleÅŸavanja Svetske i Evropske nedelje novca.

Biće tri panel diskusije na kojima će posetioci biti u prilici da čuju savete stručnjaka o tome kako da budu finansijski stabilniji i kako da sačuvaju i investiraju svoj novac.

ZaÅ¡to je vaÅŸno biti finansijski zdrav, koji su najveći izazovi i zamke na putu do finansijskog zdravlja, kao i na koji način je moguće unaprediti upravljanje ličnim finansijama, da li je pravo vreme za ulaganje u nekretnine, kako investirati na berzi, neke su od tema o kojima će se razgovarati.

Svetska nedelja novca se, na inicijativu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (CYFI) organizuje krajem marta.

Cilj obeleÅŸavanja jeste da se najmlađa populacija i opÅ¡ta javnost upoznaju sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija kroz odgovarajuća predavanja i druge edukacije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.