U trendu

Etno sajam Sabornog hrama u Jagodini

JAGODINA – Tradicionalna privredno turistička manifestacija 13. Etno sajam starih i novih zanata, rukotvorina, hrane… otvoren je danas, svečano, u porti Saborne crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ u Jagodini.

Otvaranju sajma prethodili su nastupi folklornih ansambla, najmlađih i najstarijih, članova Kulturno umetničkih društva iz Jagodine.

Na sajmu, koji ima prodajni karakter, svoje proizvode izložili su proizvođači 30 mesta Srbije: Beograda, Kragujevca, Niša, Soko Banje, Zrenjanina, Zajačara, Žagubice, Smedereva, Jagodine, Rekovca, Užica, Požege, Batočine, Požarevca, Čačka, Ćuprije, Paraćina, Despotovca, Vrnjačke Banje, Ražnja…

Na sajmu je bilo i slika naivnih slikara iz Levča.

Njih je pozdravila predsednik Udruženja „Etnoforma“ iz Jagodine, koje je organizator sajma, Olgica Nešić.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada, a povodom Petrovdana slave crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ u Jagodini i slave grada.

Oni su u porti crkve posluženi jelom koje je priredila crkva povodom slave.

„Sajam je razgledalo nekoliko hiljada ljudi iz Jagodine i turista koji borave u ovom gradu, i susednih opština Ćuprije i Paraćina, „među njima i mnogo starijih, koji su sa nostalgijom vraćeni u mladost i prošlost, razgledali neke stvari kojih više nama, a imala su itekako upotrebnu vrednost“, rekla je Tanjugu Nešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.