U trendu

Evropska unija daje 300.000 evra za industrijsku zonu u Paraćinu

Opština Paraćin je danas saopštila da će, uz podršku Evropske unije od skoro 300.000 evra, unaprediti infrastrukturu u Industrijskoj zoni „Zmič“, proširiti njen kapacitet i omogućiti dolazak novih investitora.

Za ponedeljak, 17. jun zakazan je početak realizacije projekta „Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Zmič“ koji obuhvata izgradnju saobraćajnica, kanalizacije, rasvete u novom delu zone.

To će omogućiti otvaranje novog bloka parcela jer investitori nameravaju  da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno-poslovne objekte.

U zoni „Zmič“ je 17 investitora kupilo zemljište, a osam izgradilo objekte, naveo je predsednik Opštine Saša Paunović.

Najavio je da će se oe godine graditi i „industrijski park“ u toj zoni.

Opština po ugovoru sa švedskom firmom „Rimaster“ gradi halu u kojoj treba da u prvoj fazi bude zaposleno 300 radnika, a u drugoj 1.000.

Izvodjač radova je grupa koju zastupa lokalna „Putotehna“, izabrana u opštinskom postupku javne nabavke.

Evropska unija preko programa EU PRO podržava sa više od 4,5 miliona evra devet lokalnih samouprava, uključujući i Paraćin, koje unapredjuju poslovnu infrastrukturu.

Ukupne aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa 25 milina evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapredjenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona- Šumadiji i zapadnoj Srbiji i južnoj i istočnoj Srbiji.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.