U trendu

Evropski supervizori vraćaju se u Grčku s novim zadatkom

ATINA – Evropski supervizori vratili su se u Grčku kako bi razmotrili sprovođenje ekonomskih reformi u zemlji, tri nedelje nakon što je Atina izašla iz svog trećeg i poslednjeg programa međunarodne finansijske pomoći.

Očekuje se da će petodnevna kontrola, započeta danas, biti fokusirana na vladina obećanja data ovog vikenda da će doneti mere poreskih olakšica, kao i na plan o ukidanju smanjenja penzija koji će, kako je obećano, stupiti na snagu 2019. godine, prenosi agencija AP.
Grčka se obavezala na ostvarivanje visokog primarnog suficita (budžetskog viška pre izračunavanja troškova servisiranja duga) tokom narednih godina i na sprovođenje niza reformi u zamenu za dobijanje boljih uslova za otplatu dugova.
Završetak spasilačkog paketa pomoći znači da će Grčka morati da se vrati na međunarodna tržišta kapitala. Međutim, zemlja se suočava sa problemima u pogledu povratka na tržište duga nakon što su finansijska previranja u Turskoj i Italiji zaustavila pad kamata na grčko pozajmljivanje sredstava, dodaje američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar