U trendu

Februarske plate neto – Vlada Srbije da rešava probleme u Zastava oružju

KRAGUJEVAC – Radnicima Zastava oružja februarske zarade su juče isplaćene u neto iznosu, saopštila je sindikalna organizacije i pozvala državu koja je vlasnik fabrike da se uključi u rešavanje problema.

Taj sindikat navodi da će isplata zarada u neto iznosu, bez poreza i doprinosa, svim radnicima otežavati odlazak u penziju.

Zatražili su da za veliku nelikvidnost i otežano poslovanje odgovornost preuzme predsednik Nadzornog odbora.

Sindikat Zastava oružja navodi da već četiri meseca nema sednice tog tela kako bi se razmatralo pitanje postavljenja generalnog direktora.

Dodaju da je zastupnica Milena Milinković, koja je imenovana u januaru, potpisala ugovor o prodaji naoružanja u iznosu od više miliona evra, iz čijih priliva su radnicima i isplaćene zarade.

Sindikat informiše i da je ona donela nekoliko odluka koje su usmerene u cilju smanjenja nepotrebnih troškova.

„Zbog neodgovornog i nesavesnog upravljanja, fabrika je pretrpela i trpi veliku štetu, što u ovom trenutku uzrokuje nedostajanje obrtnih sredstava kako bi se finansirali resursi neophodni za procese proizvodnje“, tvrdi se u saopštenju.

Sindikat podseća da Vlada Srbije delegira Nadzorni odbor koji upravlja fabrikom.

„Očekujemo da se predstavnici države uključe u rešavanje problema jer su svojim nečinjenjem uzrokovali da do istih i dođe“, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.