U trendu

Ferari danas predstavlja novi F8 spajder

MARANELO – Italijanski proizvođač supersportskih automobila „Ferari“ predstaviće danas svoj najnoviji model „F8 spajder“ koji će naslediti „488 spajder“.

Automobil će pokretati V8 3,9 litarski tvin-turbo motor sa 710 „konjskih snaga“, koji će uobičajeno biti smešten u centralnom delu.

„F8 spajder“ će kao i njegov prethodnik biti kabriolet sa „hard topom“.

Ugledni američki auto-časopis „Kar end drajver“ piše da će glavni adut novog modela „Skuderije“ biti upravo „hard top“ koji će se sklapati ili rasklapati električnim putem za 14 sekundi.

„Manje je ekstreman od ‘488 pista spajdera’, ali je sportskiji od ‘488 spajdera'“, saopšteno je iz „Ferarija“.

AP navodi da je izvršni direktor italijanske kompanije obećao da će u periodu od 2019. do 2022. godine na tržište izbaciti 15 novih modela i značajno povećati prosečne maloprodajne cene „Ferarijevih“ vozila.

Prosečna cena „Ferarijevih“ modela je prošle godine iznosila 274.000 evra, navodi AP.

„Ferari“ će, kako navodi američka agencija, kasnije danas predstaviti još jedan novi model na specijalnom događaju u istorijskom sedištu kompanije u Maranelu, kod Modene, na severu Italije.

Još jedna premijera je najavljena do kraja godine, što bi značilo da je „ferari“ predstavio ukupno pet novih modela u 2019, uključujući i hibrid „F90 stradale“.

Predsedavajući kompanije Džon Elkan izjavio je da „Ferari“ koji je prošlu godinu završio s nešto manje od 10.000 proizvedenih automobila, ne pokušava da se utrkuje s nemačkim konkurentom „Poršeom“, koji je 2018. okončao sa više od 250.000 proizvedenih vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.