U trendu

FIC: Prvo mesto Srbije u svetu po SDI rezultat reformi

BEOGRAD – Savet stranih investitora (FIC) čestitao je danas Srbiji prvo mesto u svetu po obimu grinfild stranih direktnih investicija (SDI) na rang listi Fajnenšel Tajmsa, ocenjujući da je to rezultat reformi sprovedenih do sada.

„Savet stranih investitora pozdravlja što se Srbija u 2018. godini plasirala na prvo mesto po broju SDI projekata, prema podacima koji je objavio Fajnenšel Tajms. Razmatrajući postignuti rezultat, očigledno je da su do sada sprovedene reforme imale efekat“, piše u saopštenju FIC-a dostavljenom Tanjugu.

„Kao udruženje koje je stalni partner Vladi Srbije na poboljšanju ukupnih uslova poslovanja, zadovoljni smo što smo svedoci da su naši zajednicki napori dali opipljiv rezultat“, dodaje se dalje.

Iz FIC-a poručuju da će, istovremeno, nastaviti da se zalažu za još dinamičnije reforme kako bi Srbiji pomogli da se uhvati u koštac sa razvijenim tržištima, uključujući i ona u Evropskoj uniji kojima Srbija želi da se pridruži.

„Pre svega, preporučujemo rad na održivoj fiskalnoj konsolidaciji kroz sprovodenje strukturnih reformi, naročito privatizacijom i korporativizacijom državnih preduzeća, nastavljanjem uskladivanja zakona sa propisima EU i daljim poboljšanjem primene zakona“, navodi se u čestitki FIC-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.