U trendu

Fijat i Reno u pregovorima o partnerstvu

LONDON – Kompanije Fijat Krajsler i Reno pregovaraju o sklapanju partnerstva, preneo je CNBC pozivajući se na neimenovani izvor.

Italijansko-američki i francuski proizvođač automobila razmatraju brojne opcije koje bi omogućile da dve kompanije rade zajednicki u budućnosti, naveo je izvor upoznat sa situacijom.

Nejasno je da li bi partnerstvo te dve kompanije dovelo do toga da se Fijat Krajsler konačno priključi savezu Nisan-Reno-Micubiši. Fijat Krajsler je odbio da to prokomentariše za CNBC.

U martu je i „Fajnenšel tajms“ prvi pisao o tome da Reno planira ove godine da počne razgovore o spajanju sa Nisanom, a da onda eventualno kupe Fijat Krajsler.

Majk Menli, izvršni direktor Fijat Krajslera, tada je rekao FT-u: „Ako postoji partnerstvo, spajanje, odnos koji bi nas ojačao, onda sam apsulutno spreman da to razmotrim.“

Ako bi se Fijat Krajsler priključio savezu Reno-Nisan-Micubiši, koji datira još iz 1999., tako bi nastao najveći svetski proizvođač automobila, sa ukupnom godišnjom prodajom od 15,6 miliona vozila, prenosi sajt B92.net.

Trenutni lider, Folksvagen, prošle godine prodao je 10,8 miliona vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.