U trendu

Fijat Krajsler automobili Srbija ima šansu za novi model

BEOGRAD – Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je „srebrni status“ i dobila dva nova boda što je osnova da se dogodine kvalifikuje za novi model.

Ta kompanija je u upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom „Proizvodnja svetske klase“ (WCM) potvrdila „srebrni status“ i dobila dva nova poena.

Sada ih, piše Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbeđuje „zlatni status“, i koji imaju vodeće Fijatove fabrike.

Sa izvesnošću se očekuje da će kragujevačka fabrika „zlatni status“ u proizvodnji automobila svetske klase da osvoji već dogodine, čime će, kako veruju upućeni u ovu problematiku, da otvori nove perspektive.

I samo zadržavanje „srebrnog statusa, uz dva dodatna poena, u godišnjem ocenjivanju organizacije i kvaliteta, rada, bezbednost proizvodnog procesa, obučenosti radnika i drugog, pokazuje, tvrde u ovim krugovima, da menadžment Fijat Krajsler automobili (FCA) ozbiljno računa na kragujevačku fabriku, koja bi, otuda, 2020. sa gotovo izvesnim „zlatnim statusom“ u proizvodnji automobima svetske klase, napokon trebalo da dobije proizvodnju novog, to jest još jednog modela, prenosi B92.net.

Mnogi prognoziraju da proizvodnju novog Fijatovog modela u Kragujevcu ipak ne treba očekivati pre 2020.

Ovogodišnja proizvodnja u FCA Srbija biće okončana 17. decembra, do kada će, usled usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, u fabrici biti još petnaestak radnih dana. U kragujevačkoj fabrici u 2018, već sada je izvesno, biće, proizvedeno ukupno oko 60.000 automobila, što je za više od 10.000 vozila manje nego lane. Plan za narednu godinu još nije saopšten.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar