U trendu

Fijat u biznisu s električnim punjačima sa Enelom i Anžijem

MILANO – Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) potpisala je sporazum sa evropskim energetskim kompanijama Enel i Anži, u nastojanju da svojim klijentima ponudi stanice za punjenje električnih vozila, čije uvođenje planira.

FCA je u saopštenju naveo da je glavni cilj partnerstva sa Enelom i Anžijem da bude u mogućnosti da ponudi privatne i javne stanice za punjenje, što bi podstaklo prodaju njegovog potpuno električnog vozila „fiat 500 BEV“, koji će biti lansiran uskoro, i plug-in hibrida „jeep renegade PHEV“, prenosi agencija Rojters.

Sporazum takođe obuhvata razvoj usluga, kao što su aplikacije, kako bi se klijentima omogućilo da lociraju javne stanice za punjenje.

Kompanija FCA, koja zaostaje za konkurentima u razvoju elektrificiranih vozila, saopštila je u junu prošle godine da će u narednih pet godina uložiti devet milijardi evra kako bi u svim regionima uvela hibridne i električne automobile.

Italijansko-američki proizvođač automobila je prošlog meseca predložio spajanje sa francuskim rivalom Renoom, u nastojanju da delimično podeli troškove razvoja nove serije električnih automobila. Pregovori o spajanju su, međutim, propali početkom ovog meseca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar