najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Finansijski izveštaji u elektronskoj formi uštedeće 100 milijardi dinara

Privrednici će od Nove godine finansijske izveštaje morati da podnose samo u elektronskoj formi sa kvalifikovanim elektronskim potpisom, a to će privredi doneti uštedu od 100 milijardi dinara, izjavio je danas Direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

„Sto milijardi dinara uštede doneće privredi. Biće brže, naravno, i jeftinije, moglo bi da posluži kao primer drugima. Štedi vreme, živce, šalje poruku da država može kad hoće da organizuje svoj servis“, rekao je Obradović za RTS.

On je rekao i da firme u restrukturiranju donose 77 milijardi dinara gubitka, a da će deo nasledjenih dugova i dalje opterećivati privredu.

„Da podsetimo da i dalje postoji onaj deo privrede koji je pozitivan. Preduzetnici u 95 odsto slučajeva posluju pozitivno“, kaže Obradović.

Obradović je ocenio da postoje pozitivni pomaci u broju novoosnovanih preduzeća, ali da je potrebno daleko više novih firmi koje će podstaći privredni razvoj.

„To je jedan trend koji dobija uzlaznu putanju, u ovoj godini je osnovano 2.000 novih preduzeća“, rekao je Obradović i dodao da na četiri osnovane privredne firme jedna bude ugašena.

Prema njegovim rečima 183 firmi osnovano je u oblasti računarskih programiranja, i oko 200 novoosnovanih preduzeća u oblasti stambene izgradnje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike