U trendu

Firme iz Srbije na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća u Berlinu

BEOGRAD – Deset domaćih kompanija nastupiće na Međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „Fruit Logistica“, u Berlinu od 6. do 8. februara.

Nastup kompanija na sajmu u Berlinu organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku programa Američke agencije za medunarodni razvoj (USAID).

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se deset kompanija- Select fruit iz Subotice, PIK Južni Banat iz Bele Crkve, Forest food iz Kruševca, PDM Agro fruit iz Pudaraca, Ćirić Agro MĐŽ iz Titela, Agro Trust iz Pećinaca, kao i firme sa sedištem u Beogradu: Ekofungi, D.V.A Sagal agrar, Hladnjače Brestovik i Pureberry.

PKS i RAS, uz podršku programa USAID-a organizuju nastup domaćih kompanija, sa ciljem promocije domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte, piše na sajtu RAS-a.
„Fruit Logistica“ jedan je od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu, koji se ove godine održava 26. put, u Berlinu.

U 2018. godini na sajmu je izlagalo 3.239 kompanija i organizacija iz oko 84 zemalja, a prisustvovalo je preko 78.000 posetilaca iz 130 zemalja.

Ova izložba je zapravo skup uvoznika i izvoznika, proizvodača svežeg voća i povrća, veleprodaje i maloprodaje, transportnih i logistickih stručnjaka.

Više informacija o sajmu „Fruit Logistika“ može se naći na sajtu www.fruitlogistica.com.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.