U trendu

FON i Koka-kola potpisali ugovor o produžavanju strateškog partnerstva

Fakultet organizacionih nauka (FON) i kompanija Koka-kola (Coca-cola) HBC Srbija obeležili su danas 10 godina uspešne saradnje i potpisali novi ugovor o nastavku strateškog partnerstva.

Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Koka-kola HBC Svetoslav Atanasov i dekan FON-a Milija Suknović.

Generalni direktor kompanije Koka-kola HBC Svetoslav Atanasov istakao je da je tokom 10 godina više od 4.500 studenata FON-a učestvovalo u različitim programima obuke, treninga i razmena, a više od 150 menadžera kompanije je delilo svoje znanje i ekspertize.

On je ocenio da nastavak saradnje sa FON-om za kompaniju Koka-kola znači dragocenu razmenu znanja, dobijanje nove energije, posvećenosti i strasti od mladih koji su ključni za napredovanje kompanije, dok će se Koka-kola truditi da ih poveže sa pravim biznisom i omogućiti im da uče iz internacionalnog iskustva kompanije.

Dekan FON-a Milija Suknović rekao je da su studenti imali priliku da posete kompaniju u Beogradu, upoznaju se sa proizvodnjom i poslovanjem više od 10 puta i učestvuju u osam takmičenja u pripremi studija slučaja, a sve u cilju da se teoretska znanje studenata na najbolji način nadogradi praksom u kompaniji Koka-kola.

On se zahvalio na dosadašnjoj saradnji Koka-koli i na tome što je kompanija prepoznala da je nedostatak praktičnog iskustva jedan od največih problema današnjeg školstva.
 
U okviru proslave jubileja saradnje FON-a i Koka–kole, na fakultetu je organizovan i niz dogadjaja pod sloganom „10 godina saradnje za budućnost“ na kojima su studenti imali priliku da se upoznaju sa poslovanjem kompanije i inovacijama u različitim sektorima.

Pored ostalog, pet studentskih timova je učestvovalo u rešavanju studije slučaja koje je zadala Koka-kola, a zadatak je bio da osmisle marketing strategiju za lansiranje novog proizvoda na tržište.

Iz Koka-kola HBC Srbija podsećaju da je kompanija nedavno napravila strateški zaokret i odlučila da najveći doprinos u zajednici ostvaruje putem podrške profesionalnom razvoju mladih.

Pokretanjem platforme Koka-kola mladima, kompanija je osnažila postojeće programe edukacije, prakse i zapošljavanja: Coca-Cola podrška mladima, Coke Summership, RISE management trainee program i Budućnostza#5.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.