U trendu

Formiranje novog taksi udruženja Novi taksi – moj taksi, radi sa aplikacijom

Softverska kompanija CarGo Technologies potpisala je danas memoradum o razumevanju sa novim taksi udruženjem Novi taksi-moj taksi kojim se obavezala da mu napravi najsavremeniju taksi aplikaciju, saopštivši da će njegovim članovima pomoći u rešavanju ranijih dugova prema državi, kroz reprogram, kao i nabavci novih kola.

„Odlučili smo da pomognemo taksi branšu koja je sada u haosu. Napravićemo novu aplikaciju na Novi taksi-moj taksi. Tržištu je potrebna usluga na višem nivou nego što je sada“, rekao je direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić, navodeći da je njen interes digitalizacija ambijenta.

Prema njegovim rečima, uvodjenje savremenog poslovnog i finansijkog sistema novom taksi udruženju omogućiće mesečnu zaradu od po 150.000 dinara.

On je, govoreći o aplikaciji, rekao da je previdjen grejs period od pola godine, a da će se potom održavanje softera naplaćivati po tržišnim cenama.

Takodje je naveo, da kompanije neće prodavati kola, već će svojom dobrom pregovaračkom pozicijom, prosledjivati povoljne uslove za njihovu nabavku svojim partnerima.

Govoreći o reprogramu ranijih dugova taksista, on je rekao da će kao članovi novog udruženja taksisti imati mogućnost da odmah nastave da rade.

Dugogodišnji taksista Miodrag Djokić je rekao da je juče, u ponedeljak, prijavio udruženje Agenciji za privredne registre kao i gradskom sekretarijatu, koji bi trebalo da odgovori u roku od mesec dana, i pozvao sve taksiste koji žele da se oslobode svojih „takozvanih gazda u postojećem taksi kartelu“ da mu pristupe.

On je rekao da Novi taksi-moj taksi nije napravio CarGo Technologies već samo pomogao taksistima da naprave svoje udruženje i pokazao tablu za kola.

„Ova tabla je tabla novog udruženja, nije CarGo, ovo je Novi taksi-moj taksi. CarGo Technologies će tehnološki učiniti, kao i finanasijski, da preživimo i  pomoći mnogima. Ova tabla je alternativa za sve koji moraju da trpe takozvane gazde, više to neće morati“, rekao je Djokić.

Prema njegovim rečima, postojeći štrajk takstista je „politički“ i „zloupotreba“, kao i da u ime takstista odluke donose „odredjene stukture“, koje su postale „njihovi vlasnici“.

„Za razliku od mnogih kolega, ja sam se otrgao iz kandži taksi kartela, a na ucene velikih gazda nisam hteo da pristanem. Taksi kartel se svim silama trudi da ograniči konkurenciju na tržištu. Glavni neprijatelj im je CarGo, ali je neverovatno da se neko bori protiv tehnologije“, rekao je Djokić.

On je pozvao predsednika države Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da ga prime kako bi „Vlada čula i druge taksiste i drugu stranu taksi medalje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.