U trendu

Francuska pomaže razvoj finansijske kontrole u Srbiji

Ministarstvo ekonomije i finansija Francuske sa dva miliona evra pomaže razvoj interne finansijske kontrole u javnom sektoru Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Na skupu u Beogradu na kojem je predstavljen dvogodišnji projekat kroz koji se realizuje pomoć Francuske, bili su ministar finansija Dušan Vujović i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Za sprovodjenje tog (PIFC tvining) projekta zadužena agencija za medjunarodnu tehničku saradnju iz Francuske (Expertise France).

Cilj je uspostavljanje modernog i efikasnog sistema upravljanja javnim finansijama na svim nivoima vlasti kroz transparentno korišćenje javnih sredstava u Srbiji.

„U skladu sa medjunarodnim standardima i najboljim EU praksama, projekat će pružiti naročitu podršku modernizaciji sistema upravljanja javnim finansijama, sa fokusom na internu finansijsku kontrolu u javnom sektoru“, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

U taj projekat biće uključena ministarstva, druge državne institucije, lokalne vlasti i drugi korisnici javnih sredstava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.