U trendu

Galen farm zakupio 20 gradskih apoteka u Subotici

SUBOTICA – Zemunski „Galen farm“ zakupio je 20 apoteka Apoteka Subotica koji su u vlasništvu grada Subotica, objavljeno je na internet stranici tog grada.

Apotekarska ustanova „Galen farm“ gradske apoteke zakupila na 15 godina, a ti poslovnim prostori mogu biti korišćeni samo za apotekarsku delatnost.

Portparol „Galen farma“ Sanja Rakić izjavila je da će se ta farmaceutska kuća potruditi da u najkraćem mogućem roku obavi sve potrebne radove i da apoteke počnu sa radom, kako bi svim građanima što pre bila dostupna zdravstvena zaštita najboljeg kvaliteta.

Gradonacelnik Subotice Stevan Bakić je istakao da je primarni cilj sklapanja ovog ugovora bilo vođenje brige o interesima „Apoteke Subotica“, Grada Subotice i njenih građana.

„Od 72 zaposlena, 62 preuzima ‘Galen farm’, a deset ostaje u gradskoj ‘Apoteci Subotica’. Na današnji dan, ukupan dug ‘Apoteke Subotica’ iznosi 158,56 miliona dinara, od kojih dug za robu i lekove čini 155,19 miliona dinara, a ostali troškovi 3,36 miliona dinara“, naveo je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.