U trendu

Galenika prva u CIE uvela najsavremeniji SAP softver

BEOGRAD – Srpska farmaceutska kompanija Galenika postala je prva u regionu centralne i istočne Evrope koja će svoje poslovne procese voditi u najnovijem softverskom rešenju SAP S4HANA Cloud.

Za Galeniku, to je jedna od najvažnijih vesti od 1947. godine kada je postala četvrta farmaceutska kompanija na svetu koja se bavi proizvodnjom penicilina, navodi se u saopštenju te farmaceutske kuće.

Iz kompanije SAP ističu da je Galenika uvela ovo inovativno softversko rešenje za efikasno upravljanje svim poslovnim procesima pre kompanija u razvijenim zemaljama kao što su Austrija, Mađarska, Poljska, Češka ili Slovačka.

Priprema i implementacija projekta trajali su devet meseci, a digitalizacija kompletnog poslovanja uključuje module kao što su računovodstvo, kontroling, prodaja i distribucija, upravljanje materijalima, planiranje i izvršenje proizvodnje.

Ključna komparativna prednost ovog softvera u odnosu na prethodne je inovacija koja omogućava da se podaci iz svih navedenih sfera kompanijskog poslovanja nalaze na „cloudu“, što uz povećanu bezbednost, znatno ubrzava sve poslovne procese i omogućava brži povrat uloženih sredstava, povoljniju infrastrukturu, povećanu agilnost…

„Potpuno svesni odgovornosti koju smo preuzimanjem upravljanja kompanijiom stekli prema akcionarima i zaposlenima Galenike, Vladi Republike Srbije, potrošačima u zemlji i regionu i poslovnim partnerima, danas sa ponosom možemo sve da ih obavestimo da smo među prvima u centralnoj i istočnoj Evropi implementirali najsavremeniju verziju SAP softverskog rešenja za upravljanje svim poslovnim procesima“, izjavio je u ime menadžmenta Nenad Mijailović, finansijski direktor Galenike.

„… Implementacijom SAP-a stvaramo uslove da od Galenike napravimo modernu i konkurentnu kompaniju koja kvalitetom proizvoda i usluga odgovora zahtevima tržišta i koja je stabilan partner zajednici u kojoj posluje, ali u isto vreme ne skrivamo ambicije da brend Galenike vratimo na zasluženo mesto regionalonog lidera u proizvodnji farmaceutskih proizvoda“, dodao je Maijailović, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.