U trendu

Galeniku u 2020. povećala prodaju u Srbiji za 19 odsto

BEOGRAD – Galenika je u 2020. ostvarila povećanje prodaje na tržištu Srbije od 19 odsto, saopštila je danas ta kompanija.

Kako je navedeno, Galenika je zabeležila rast u svim segmentima poslovanja.

„Galenika je rasla 50 odsto brže od tržišta, čime se utvrdila na stabilnom drugom mestu po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije“, navodi se u saopštenju.

Takođe, kažu da je otvoreno šest novih tržista, kao i da je Galenika već aktivna na 10 međunarodnih tržišta u zemljama EU, Bliskog istoka i Afrike na kojima je povećala prodaju za 68 procenata.

„Tokom prošle godine na tržištu Srbije registrovano je četiri proizvoda, a na EU tržištu dva. U postupku registracije su 22 nova proizvoda dok se u prvoj polovini 2021. godine očekuje da četiri nova proizvoda budu puštena u promet“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Galenika navodi da su u završnoj fazi razvoja dva proizvoda, te da se u partnerstvu sa sestrinskom kompanijom EMS iz Brazila radi na transferu tehnologije nekoliko proizvoda novije generacije generičkih lekova.

Galenika je prošle godine povećala proizvodnju za četiri procenta.

Generalni direktor Galenike Rikardo Vian Markes kaže da je Galenika opredeljena da u 2021. godini kroz investicione projekte poveća energetsku efikasnost i smanji emisiju CO2 za daljih 25 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.