U trendu

Gasovod evropski projekat, doprineće energetskoj bezbednosti

VELIKA PLANA – Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko naglasio je danas nakon obilaska radova na izgradnji kompresorske stanice „Velika Plana“, u okviru projekta izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, da se nalaze na evropskom gradilištu na kojem se gradi evropski projekat.

Bocan Harčenko je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao radove u Velikoj Plani, a tom prilikom Vučiću je zahvalio na principijelnom stavu po pitanju snabdevanja Srbije gasom.

Prema njegovim rečima, gasovod se potpuno uklapa u sve standarde, a obezbeđivaće više svega što se uklapa u pojam energetske bezbednosti u Srbiji, Bugarskoj i Mađarskoj.

„Povećaće energetsku bezbednost i u centralnoj Evropi, ali i u drugim delovima Evrope. Ovo je velika stvar, ovde se vidi da je ovo ustvari evropski projekat u Srbiji koja se zalaže za snabdevanje i sebe, ali i drugih“, dodao je Bocan Harčenko.

Ističući da se to da se nalaze na evropskom gradilištu pokazuju i firme koje rade, a koje su i iz Nemačke, Italije, Srbije, Rusije, kao i da su radnici iz mnogih zemalja, Bocan Harčenko je kazao da je ovo privredni projekat i da tu nema mesta politici, bez obzira na sve negativne komentare koji su se mogli čuti.

„Svi radimo zajedno“, kazao je Harčenko i dodao da će sve biti završeno u roku, odnosno u oktobru.

„Srbija će dobiti novi gas, postaće i zemlja za transport gasa što znači i povećanje prihoda i ekonomskog, privrednog, pre svega, ali i političkog statusa“, ukazao je Harčenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar