U trendu

Gorenje seli proizvodnju frižidera iz Velenja u Valjevo?

BEOGRAD – Kompanija „Gorenje“ će od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliti iz Velenja u Sloveniji – u Valjevo, piše portal eKapija.
„Sa kompanijom Hisense Group kao većinskim vlasnikom očekuje se proširenje proizvodnih kapaciteta, do milion dodatno proizvedenih frižidera, što otvara prostor i za upošljavanje 200 do 300 novih radnika“, navodi portal pozivajući se na sagovornika iz „Gorenja“.

Kako navode, sa kineskim Hisensom se očekuje i pristup novim tržištima i novim distribucionim kanalima, kao i podsticaj razvoju novog proizvodnog portfolija.

Prema ranijim informacijama iz medija, prodaja slovenackog „Gorenja“ Kinezima ne bi trebalo da zabrinjava oko 3.000 zaposlenih u Srbiji.

Kako su za Blic Biznis ranije rekli u sedištu „Gorenja“ u Sloveniji, zaposlene u njihovim fabrikama u Srbiji očekuju promene na bolje, proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.
Kako navodi list, čelnici „Gorenja“ su tražili od nadležnih u Srbiji informacije o potrebnim dozvolama za dogradnju fabrike u Valjevu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike