U trendu

Gradi se novo stambeno naselje „Stepa 2“?

Zemunsko naselje nalik voždovačkom Stepa Stepanović bliži se početku realizacije, pošto je Građevinska direkcija Srbije raspisala tender za izradu projekta za rušenje i uklanjanje postojećih objekata u kasarni „Aleksa Dundić“.

Međutim, završetak kompletne dokumentacije i planova, očekuje se tek za godinu dana, kada će se znati i početak gradnje.

Priprema šest hektara oivičenih ulicama Cara Dušana, Filipa Višnjića, Šumadijskom i Zadužbinskom, samo je uvod u razradu plana budućeg stambeno-poslovnog kompleksa. Pre samih radova na rušenju, iz GDS objašnjavaju da je potrebno da se izabere izvođač, ali i da se obezbede sve dozvole i dokumentacija. Nakon toga, treba da se usaglasi projekat sa urbanističkim planom, da bi moglo da se govori broju i strukturi stanova.

Sve to biće poznato krajem 2016. godine, prenose beogradski mediji.

Međutim, kada je reč o samom naselju, planirana je izgradnja 31 objekta ukupne bruto površine od 21.330 kvadrata, kao i pratećih sadržaja. Iako višestruko manja površina od bivše kasarne „4. jul“, kompleks bi bio rađen po modelu današnjeg naselja Stepa Stepanović, čime će se obezbediti rešavanje stambenog pitanja za vojna lica. Zbog toga je postignuta razmena između GDS i Ministarstva odbrane, kada je predata lokacija za stanove u vrednosti od 12 miliona evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.