U trendu

Grbović: Iz Srbije u CG prevezeno 19.010 fijatovih kola

PODGORICA – Kompanija Montekargo prevezla je ove godine iz Srbije 19.010 Fijatovih automobila za Luku Bar u Crnoj Gori.

Direktor crnogorske kompanije Montekargo Muradif Grbović izjavio je da su ove godine prevezli 280 hiljada tona rude boksita, 90 hiljada tona čelicnog lima, zatim 19,01 hiljada putničkih autobila Fiat, 40 hiljada tona otpadnog gvožđa i 33 hiljade tona ostalih roba za razne komitente, piše B92 pozivajući se na crnogorske medije.

Kompanija Montekargo je ove godine ostvarila transportne prihode nešto veće od tri miliona evra, što je osam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavio je Grbović.
On je naveo da je povećanje obima i vrednosti usluga prevoza omogućilo blagovremenije izmirenje tekućih obaveza u poslovanju, naročito obaveze prema ostalim železničkim preduzećima u Crnoj Gori.

„Najznačajniji partneri sa kojima poslujemo duži niz godina su Uniprom metali za koga prevozimo rudu boksita iz Nikšića za Luku Bar, Hbis grupa koja gazduje smederevskom železarom, za koju prevozimo čelični lim u tranzitu kroz Crnu Goru za Luku Bar, zatim firma Mosolf Automotive Railwey za koju prevozimo fiat automobile na relaciji Srbija – Luka Bar“, kazao je Grbović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.