U trendu

Grčić: Struja neće poskupeti

Neće biti povećanja cene struje zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Milorad Grčić.

On je rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog – 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

„Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje“, rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.

Govoreći o pripajanju EPS snabdevanja EPS-u, Grčić je kazao da EPS uz saglasnost i pomoć Vlade Srbije nastavlja reorganizaciju radi boljeg funkcionisanja i poslovanja.

Kaže da kupci neće osetiti nikakvu razliku i da će iz dana u dan osetiti sve više sigurnosti u snabdevanju električnom energijom.

Ta integracija, kako je naveo, ne pravi nikakav poremećaj ni što se tiče smanjenja broja radnika.

„U EPS snabdevanju radi minimalan broj ljudi, oko 100. EPS je već smanjio broj radnika za 115. Poštovaćemo sve u skladu sa odlukama Vlade Srbije i dogovora vlade i MMF“, kazao je Grčić.

Kaže i da je plan EPS-a da do kraja godine smanji za 1.000 automobila svoj vozni park, a smanjiće, najavljuje, i broj skupocenih automobila.

„Mi smo priču o prodaji 1.000 automobila već počeli, prvih 99 je već u proceduri, a formiran je stručni tim koji pravi realnu procenu koliko je kom sektoru potrebno automobila. Planiramo da uniformišemo ceo vozni park, čime ćemo napraviti ogromne uštede“, naveo je Grčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar