U trendu

Guberinić: Ministarka Mihajlović nije odgovorila na otvoreno pismo, CarGo najavljuje proteste

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić izjavio je danas da ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović nije odgovorila na otvoreno pismo u kome je pozvana da odgovori zašto štiti monopoliste i formira lažne radne grupe za gašenje CarGo, te da će zbog toga, kako je istakao, u petak početi masovni protesti gradjana.

„Mi smo se zvanično otvorenim pismom obratili ministarki i nismo dobili nikakav poziv i odgovor za sastanak za koji insistiramo da bude otvoren“, rekao je Guberinić, navodi se u saopštenju kompanije CarGo.

Guberinić je za TV Pink istakao da je ministarka formirala Radnu grupu koja ima zadatak da vodi „hajku protiv kompanije CarGo“ i koju ne čine sve zainteresovane strane, već samo odredjeni, odabrani ljudi.

„Radna grupa nije sazvana u proširenom sastavu kako je dogovoreno. CarGo nije u toj grupi“, izjavio je on.

Istakao je i da gradjani treba da odluče koju uslugu će koristiti i da je CarGo najavio masovni protest u petak, ukoliko ih ministarka ne primi na razgovor.

„Nadam se da će i ministarka doći i odgovoriti na naša pitanja“, rekao je Guberinić i dodao da je CarGo zakazao konferenciju za medije u četvrtak, na kojoj će predstaviti dokument Komisije za zaštitu konkurencije koji pokazuje da Zakon o prevozu putnika zabranjuje konkurenciju i na kojoj će se govoriti o detaljima masovnog protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.