U trendu

Gubitaši u gradu samo Sava Centar i GSP?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da samo dva od  30 gradskih preduzeća beleže gubitak, a to su Sava centar i Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd.

Mali je, kako se navodi u saopštenju Gradske uprave,  najavio da će se za centar Sava sledeće godine pokušati da se preko javno-privatnog partnerstva nadje partner koji će investirati oko 25 miliona evra kako bi taj objekat potpuno bio rekonstruisan.

„Tako ćemo i smanjiti gubitke, ali i povećati profit. Beograd je vodeći kongresni centar u regionu i takav objekat je neophodan“, kazao je on.

Prema rečima Malog, plan konsolidacije GSP Beograd je već počeo sa novom mrežom linija, novim autobusima i tarifnom politikom, ali će biti potrebno godinu do dve da se vide rezultati, s obzirom na decenije tokom kojih je to preduzeće bilo potpuno zapostavljeno.

„Naš cilj je da sva gradska preduzeća budu pozitivna u svom poslovanju kako bismo više mogli da ulažemo u rešavanje socijalnih pitanja, obrazovanje, vrtiće, škole i pomognemo onima kojima je pomoć Grada Beograda najpotrebnija“, kazao je on.

U saopštenju se ističe da je Mali danas održao sastanak sa direktorima svih javnih i komunalnih preduzeća na kome su sumirani rezultati poslovanja gradskih preduzeća za 2015. i plan za narednu godinu, a sastanku su prisustvovali predsednik Skupštine grada i  Nikola Nikodijević, pomoćnici gradonačelnika Irena Vujović i Borko Milosavljević i gradski menadžer Goran Vesić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.