U trendu

Guverner Aleksandrije predložio taj grad kao početnu tačku za srpsku robu u Africi

BEOGRAD – Delegacija Ministarstva privrede na čelu sa državnim sekretarom Zoranom Dimitrijevićem sastala se danas sa egipatskom političko-privrednom delegacijom koju je predvodio guverner Aleksandrije Mohamed El Šerif, kako bi razgovarali o intenziviranju saradnje dve zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, El Šerif je istakao da je Aleksandrija jedna od najvećih luka u tom delu sveta, te da može da bude početna tačka za plasman srpskih proizvoda za celu Afriku i kao predsednik Privredne komore Aleksandrije, izrazio zainteresovanost za proširivanje trgovinskih odnosa.

Guverner Aleksandrije: Sarađivaćemo sa Srbijom u 10 oblasti

Guverner Aleksandrije Mohamed el Šerif izjavio je danas u Beogradu da osim politike, gde su veze Srbije i Egipta izuzetno jake, postoji još 10 oblasti u kojima bi dve zemlje mogle da sarađuju.

„Na sastancima u Novom Sadu, u Ministarstvu privrede…otvorili smo vrata za nove investicije i nova ulaganja, razvoj ekonomije i privrede“, rekao je El Šerif za Tanjug i naglasio da je važno da obe zemlje rade na jačanju investicionog polja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.